Asociatia Tourmount Campulung Muscel

Iezer Papusa Trail Race 2023 - Ed. a VIII a

Maraton Iezer Papusa
-
Trail Race 2023
30 septembrie 2023
Cabana Voina - Localitatea Leresti / Judetul Arges

Traseu de concurs Iezer-Papusa Trail Race 2023

Traseele de concurs 90% se desfasoara pe trasee turistice omologate, marcate si trecute pe harta montana. Suplimentar vor fi marcate de organizator cu spray colorat specific categoriei respective, benzi de avertizare si sageti de directionare.

Traseu JUNIOR CROSS – 4 km

Se pleaca de la Cabana Voina spre Cabana Cuca 2km, undeva fi punctul de hidratare, iar de aici pe acelasi traseu sa face retur.
Baremul de timp este de aprox. 1 ora
Va dorim succes!

Traseu I – Gainatul Mare – 10 km

Se pleaca de la Cabana Voina pe asfalt aproximativ 250m se face stanga pe Valea larga 1.5 km si se incepe urcarea pe traseul marcat cu banda rosie spre Gainatul Mare. Se urca prin padure aprox 3.5km pana la casuta fostei statii meteo din Gainatul Mare unde veti gasi punct de energizare. (Altitudine 1800m) Dupa veti merge 100m pe curba de nivel si incepeti coborarea pe marcaj pana in saua Argesel si de la crucea Domnisanului urmati traseul triunghi rosu coborare prin padure inapoi in Valea Larga si va intoarceti pe acelasi drum forestier 1.5 km cu sosirea la Voina.
Diferenta de nivel este de 850m iar rraseele vor fi marcate suplimentar.
Baremul de timp este de aprox. 3 ore
Va dorim succes!

Traseu II – Papusa - Plaiul lui Patru Semimaraton – 24 km

Se pleaca de la Cabana Voina in acelasi sens cu cei de la 10 km si pe acelasi traseu pana in punctul 1 de hidratare Casuta Gainatul Mare.
Se urca pe Valea Larga prin padure, pe poteca turistica, se iese in golul alpin, dupa aproximativ 4-500m veti gasi casuta (fosta statie meteo) cu punct de energizare, dupa care se continua in urcare lenta prin saua Gradisteanu pe marcaj banda rosie traseul pana la Bordei, unde este si un izvor. De acolo incepe urcarea spre Varful Papusa.
Se trece pe sub Varful Papusa 2300m unde veti gasi al doilea punct de energizare pe marcaj stanga spre Spintecatura Papusii si se urca usor spre creasta platou Tambura, Fracea si se continua pana la izvorul din Plai unde va fi al treilea punct de energizare. De acolo se coboara pe marcaj Plaiul lui Patru pe la stana din Plai, se intra in padure pe un drum forestier pana in drumul Voina-Cuca in spatele microcentralei electrice. De acolo mai aveti aproximativ 1km pana la Voina la sosire.
Diferenta de nivel este de aprox 1600 m.
Baremul de timp pentru acest traseu este de 8 ore si diferenta de nivel pe urcare este de aproximativ 1600m.

Traseu III – Potcoava - Iezer - Papusa Maraton – 44 km

Se va pleca din punct de start comun cu Cross si Semimaraton (din fata cabanei Voina) aprox. 250m pe asfalt, dupa care se intra in stanga pe Valea Larga aprox. 1.5km si se incepe urcarea pe banda rosie pe traseul turistic catre Varful Gainatul Mare. Acolo se va gasi primul punct comun de energizare si hidratare comun cu Cross si Semimaraton.
De aici se va continua traseul prin Saua Gradisteanu pe la Bordei, unde este izvor, spre Varful Papusa. Se va trece pe sub Varful Papusa (2280m), unde va fi cel de-al doilea punct de energizare si hidratare, se continua traseul pe banda rosie prin Spintecatura Papusii (2220m), se urca pana in Varful Tambura aprox. 200m +, se continua pe platou, prin Varful Fracea pana la Izvorul din Plaiul lui Patru, unde este al treilea punct de energizare si hidratare. Traseul continua pe sub Varful Batrana (curba de nivel), se urca in Varful Piscanu (2323m), Varful Rosu (2469m) si Varful Iezerul Mare (2462m).
Se va trece pe sub Varful Iezerul Mare si se va cobora pe Piciorul Iezerului marcat suplimentar pana la intersectarea cu traseul turistic Cruce Albastra. De aici se coboara pana in Gura Catunului (1080m) si se reia urcarea pe punct albastru, respectiv traseul prin Jepi si se urca spre refugiul si lacul Iezer (~ 2100m).
De aici se continua urcarea pana la Crucea Ateneului, unde se va afla ultimul punct de energizare si hidratare si se trece prin Varful Catunul (2319m), coborandu-se pe Culmea Vacarea pe la stana din Vacarea aprox. 10km pana la Cabana Voina unde este punctul de sosire. Traseul masoara aprox. 44km si are o diferenta de nivel de aprox. 3000m.
Traseele vor fi marcate suplimentar prin culoarea rosie reflectorizanta, iar in golul alpin vor fi stalpi de 80cm - 1m inaltime, vopsiti in partea superioara cu culoare rosie reflectorizanta. Baremul de timp este de aprox. 11 ore

Promo Video Cupa Hard Enduro Campulung 2019

Va asteptam in data de 12-14 iulie 2019 la Campulung Muscel sa va bucurati de natura, adrenalina, aventura, muzică, voie buna si trasee frumoase si tehnice in zona Bughita, situata la 2km de oras.