Asociatia Tourmount Campulung Muscel

Iezer Papusa Trail Race 2023 - Ed. a VIII a

Maraton Iezer Papusa
-
Trail Race 2023
30 septembrie 2023
Cabana Voina - Localitatea Leresti / Judetul Arges

ATENTIE!
Grupele de varsta pentru traseele Cross, Semimaraton si Maraton se pot modifica in functie de numarul de participanti inscrisi dupa cum urmeaza: nu mai putin de 40 concurenti la fiecare grupa, iar in caz de lipsa inscrisi vom cumula varstele in aceeasi categorie - femnin separat si masculin separat!
Daca timpul este nefavorabil vom avea varianta de scurtare a traseelor de semi si maraton!!

Regulament Iezer-Papusa Trail Race 2023
SECTIUNEA 1. ORGANIZATORII SI REGULAMENTUL OFICIAL

Competitia se va Desfasura La Cabana Voina Situata la 22 km de Campulung Muscel.Scopul este de a promova zona montana si imprejurimele orasului. Participantii la Competitie sunt obligati sa respecte termenii si conditiile Regulamentului Oficial al Competitiei (denumit in continuare “Regulament Oficial”). Regulamentul Oficial este intocmit si va fi facut public conform legislatiei aplicabile in Romania, fiind disponibil in mod gratuit oricarui solicitant pe site-ul www.tourmount.ro, urmand a fi afisat si la locul de desfasurare a Competitiei, precum si in extras pe pagina de facebook a evenimentului. Prin participarea la aceasta Competitie, participantii sunt de acord sa respecte si sa se conformeze tuturor prevederilor, termenilor si conditiilor prezentului Regulament Oficial si ale legislatiei aplicabile si sa semneze declaratia pe proprie raspundere pusa la dispozitie de catre Organizatori, in momentul validarii inscrierii si ridicarii kitului de concurs. Declaratia pe proprie raspundere va fi disponibila si va putea fi descarcata de pe site-ul competitiei putand fi semnata si adusa de catre participanti la momentul validarii inscrierii.

SECTIUNEA 2. PERIOADA SI LOCUL DE DESFASURARE AL COMPETITIEI

2.1. Data si locul desfasurarii Competitiei: Competitia se va desfasura in ziua de sambata, 30 septembrie 2023, incepand cu ora 06.00 Competitia se desfasoara conform mecanismului Competitiei, asa cum este acesta detaliat in Sectiunea 3 a prezentului Regulament.

SECTIUNEA 3. MECANISMUL COMPETITIEI

3.1. Participantii si desfasurarea Competitiei.
Aceasta competitie se adreseaza sportivilor amatori si profesionisti, dar si doar persoanelor care au implinit varsta de 18 ani pana la data desfasurarii intrecerii si s-au inscris pentru una din probele competiei pe pagina de “inscriere” de pe site-ul www.tourmount.ro.
3.2. Competitia va cuprinde 3 curse distincte:
Cross Gainatul Mare
Semimaraton Papusa - Plaiul lui Patru
Maraton Potcoava Iezer Papusa
3.3. Traseul de concurs
Traseul de concurs, care se desfasoara pe drumuri publice, drumuri forestiere, poteci de munte turistice marcate, va fi semnalizat de catre organizatori prin benzi de delimitare/sageti de directionare, puncte cu spray ecologic reflectorizant si va fi supravegheat de catre arbitri de cursa, amplasati in diferite puncte ale traseului. Pe parcursul concursului circulatia rutiera pe drumurile publice nu va fi restrictionata, de aceea pe o scurta portiune de traseu se pot intalni autovehicule. Acest fapt atrage asupra participantilor obligatia de a respecta regulile de conduita in trafic impuse de lege. Pe parcursul traseului, in anumite puncte ce vor fi anuntate de catre organizatori inainte de inceperea concursului si care vor fi marcate pe harta competitiei vor fi amplasate puncte de alimentare aprovizionate cu apa plata, bautura izotonica, mere, portocale, banane, glucoza.
3.4. Inscriere
Inscrierea participantilor se face online pe site-ul www.tourmount.ro pana pe data de 26 septembrie 2023 fiind disponibile 500 locuri, inscrisii vor primi kit de participare si numar de concurs. Limita minima de varsta pentru inscrierea participantilor este de 18 ani impliniti pana la data de 20 septembrie 2023.
Competitia este deschisa tuturor sportivilor amatori si profesionisti.
3.5. Taxe de participare
Despre valoarea taxei de participare: aici Se vor acorda reduceri pentru inscrierile achitate din timp. Plata taxei de inscriere se face prin transfer bancar sau prin modalitatile mentionate pe site-ul competitiei www.tourmount.ro, in momentul inscrierii online sau imediat dupa. Atentie! Neplata taxei de participare intr-un termen de maxim 5 (cinci) zile lucratoare de la data completarii formularului online va duce la invalidarea inscrierii, pe site-ul oficial al competitiei locul de participare al neplatitorilor devenind vacant. De asemenea, organizatorii aduc la cunostinta participantilor si a persoanelor interesate ca nu se restituie contravaloarea taxei de participare a unei persoane inscrise care doreste a se retraga din competitie sau care din diverse motive nu poate participa, aceasta suma urmand a se constitui donatie. in cazul in care retragerea concurentului a survenit dupa efectuarea de catre organizatori a unor cheltuieli legate de participarea respectivului competitor la concurs, aceste cheltuieli vor fi acoperite cu prioritate.
3.6. Declaratia pe propria raspundere
in momentul ridicarii pachetelor de start, la Cabana Voina, toti concurentii vor depune o declaratie pe propria raspundere cu privire la participarea la competitie, inclusiv cu privire la faptul ca sunt apti din punct de vedere medical pentru a participa la competitie. Declaratiile se vor putea pot ridica si depune, impreuna cu pachetele de start, vineri, 29 septembrie 2023, intre orele 16:00 si 20:00 la Cabana Voina, iar la ora 20:00 va avea loc sedinta tehnica.
ATENTIE: Persoanele care nu au depus declaratiile pe propria raspundere semnate vor fi automat descalificate. Taxa de inscriere platita de catre aceste persoane nu se restituie si va fi folosita conform celor declarate mai sus.
3.7. Echipament si conditii de concurs. Numere de concurs
Concurentii vor participa la competitie cu propriul echipament. Se recomanda concurentilor sa poarte echipament de alergare corespunzator alergarii montane si sa-si aduca haine de schimb.
Echipament obligatoriu pentru concurenti: pantofi de alergare montana, suport cu bidonas cu apa sau energizant, buff, sapca, fes sau ceva de pus pe cap, pelerina de ploaie sau fas "vant stopper", telefon, ceas cu GPS. Betele de trecking nu sunt interzise. In cazul in care prognoza meteo anunta precipitatii, este OBLIGATORIU ca echipamentul sa includa si pataloni de tip "vant stoper" si ochelari. Echipamentul obligatoriu va fi verificat de catre organizatori prin sondaj, iar persoanele care nu il detin vor fi descalificate. De asemenea, echipamentul obligatoriu poate fi verificat si de catre comisarii de cursa pe durata desfasurarii competitiei.
Participantii au obligatia de a se comporta in mod responsabil si civilizat in timpul cursei fata de ceilalti concurenti, fata de mediul inconjurator, cat si fata de propria persoana, evitand sa se puna pe sine sau pe ceilalti in situatii periculoase.
Numerele de concurs vor fi puse la dispozitie de catre organizatori si se vor inmana participantilor dupa confirmarea platii, in ziua de vineri, 29 septembrie 2023, orele 17:00 – 21:00 si sambata, 30 septembrie 2023, intre orele 06:00 – 06:30, Ora 06:45 – sedinta tehnica pentru maraton, Ora 07:45 Sedinta tehnica pentru semimaraton, Ora 08:45 Sedinta tehnica pentru cross.
Numerele de concurs se vor atasa pe partea din fata, pe deasupra imbracamintii de alergare a fiecarui concurent, astfel incat sa fie vizibile.
Cronometrarea se va face la secunda astfel 05:35:22.4 va fi inregistrat 05:35:23 si va fi asigurat de partenerii de la Time-iT.ro. Numarul de concurs atribuit participantului va trebui sa fie purtat pe tot parcursul desfasurarii probei. Numarul este rezistent la umezeala astfel incat concurentii nu trebuie sa-si faca griji din aceasta privinta si are imprimata harta cu elevatia traseului specific si numerele de telefon ale organizatorului si ale salvamontului.
3.8. Start si limite de timp
– START TRASEU Junior Cross 4km: start ora 10:00 (cursa dedicata copiilor cu varsta maxima de 14 ani),
– START TRASEU Cross Gainatul Mare 10km: start ora 09:00, cu 4 ore limita de timp, diferenta de nivel este de aprox 850 m
– START TRASEU Semimaraton Papusa - Plaiul lui Patru 24km: start ora 08:00, cu 8 ore limita de timp, diferenta de nivel este de aprox 1400 m.
– START TRASEU Maraton Potcoava Iezer Papusa 44km: start ora 07:00, cu 10 ore limita de timp, diferenta de nivel este de aprox 2900 m
3.9. Stabilirea rezultatelor
Clasamentul pentru fiecare traseu se face in ordinea in care participantii trec linia de sosire.
Traseul Cross Gainatul Mare (10 km)
- Open Feminin
- Open Masculin
Traseul Semimaraton Papusa - Plaiul lui Patru (24 km)
- Open Feminin
- Open Masculin
Traseu Maraton Potcoava Iezer Papusa (44 km)
- Open Feminin
- Open Masculin
Toti participantii care trec linia de sosire vor primi medalia de participare.
3.10. Arbitrii de traseu
in diferite puncte ale traseului de alergare vor fi amplasati arbitri de traseu care vor supraveghea desfasurarea cursei. Organizatorii isi rezerva dreptul de a descalifica sau de a retrage din cursa orice concurent daca acesta nu respecta prezentul regulament sau intr-una din urmatoarele situatii:
– pierderea numarului de concurs
– ratarea unui punct de control
– abaterea de la traseul impus de catre organizatori, nerespectarea traseului prin folosirea de scurtaturi
– utilizarea vreunui mijloc de transport in timpul cursei
– parasirea echipamentului pe traseu sau aruncarea de gunoaie si resturi pe traseu (ambalajele utilizate pot fi lasate la punctele de control si alimentare)
– comportament nesportiv fata de alti concurenti sau lipsa de respect fata de oficiali, organizatori, public sustinator, localnici, enoriasi, in zonele din apropierea manastirilor de pe traseu
– depasirea timpului limita
– in cazuri exceptionale considerate ca atare de catre organizatori.
Orice participant care nu mai poate sau nu mai vrea sa continue cursa, indiferent de motiv, trebuie sa informeze organizatorii cat mai repede cu putinta.

SECTIUNEA 4. ANUNTAREA SI INMANAREA PREMIILOR

4.1. Titluri si premii
Vor fi premiati primii trei clasati la cele 3 curse/trasee, feminin si masculin. Premiile vor fi anuntate inainte de inceperea concursului in functie de sponsorii care se vor implica in acest proiect. Se vor acorda si premii surpriza oferite de catre organizatori.
Pe langa premii, castigatorii vor primi diplome si medalii. Toti participantii vor primi medalia de participare si diplome de participare.
La sosire toti participantii vor primi medalia de participare, apa plata, bautura izotonica, mere, banane, portocale, glucoza.
Festivitatea oficiala de premiere va avea loc in data de 30 septembrie 2023 la locul de desfasurare a evenimentului dupa ora 17.00.

SECTIUNEA 5. CONDITII ADMINISTRATIVE

5.1. Conditii administrative (in timpul curselor)
Organizarea evenimentului revine organizatorilor Asociatia Club Sportiv Tourmount Campulung. Competitia va beneficia de prezenta echipei Salvamont si Jandermeriei Montane a unei masini de politie la startul competitiei, precum si pentru supravegherea portiunii din traseu pe care pot fi intalnite autovehicule.

5.2. Conditii administrative (generale)
in conformitate cu legislatia in vigoare, Organizatorii vor face publice numele castigatorilor si premiile acordate in cadrul acestei Competitii. Lista castigatorilor va fi publicata dupa data de 30 septembrie 2022 pe site-ul www.tourmount.ro.
Organizatorii se obliga, de asemenea, sa respecte prevederile Legii nr. 677/2001 privind protectia datelor cu caracter personal. Ca atare, Organizatorii se angajeaza sa pastreze confidentialitatea datelor cu caracter personal ale participantilor/ castigatorilor la prezenta Competitie si sa le utilizeze conform prezentului Regulament Oficial, conform declaratiei participantilor pe propria raspundere si legislatiei in vigoare.
Organizatorii isi rezerva dreptul de a modifica prezentul Regulament pana la data inceperii competitiei cu obligativitatea anuntarii modificarilor intervenite pe site si la locul de desfasurare a competitiei.
Prin inscriere, plata si participare fiecare participant confirma ca a citit, inteles si acceptat conditiile de participare si aceste reguli, isi asuma riscurile care decurg din participarea la Iezer Papusa Trail Race si sunt responsabili pentru propriile actiuni care ar trebui sa tina cont de circumstante relevante precum: schimbarea vremii, trafic, conditii meteo, zona in care se afla, echipament, starea personala etc.

Promo Video Cupa Hard Enduro Campulung 2019

Va asteptam in data de 12-14 iulie 2019 la Campulung Muscel sa va bucurati de natura, adrenalina, aventura, muzică, voie buna si trasee frumoase si tehnice in zona Bughita, situata la 2km de oras.